top of page
mk flag2.png

Rreth Nesh

us flag2.png

Ne lidhim partnerë për zhvillim holistik në Ballkan

Our Mission

ZHVLLIMI FILLON ME: “ÇFARË KEMI NE TASHMË?”

 

Ne besojmë që partnerët lokal duhet që fillimisht të bëjnë këtë pyetje: "Çfarë pasurish kemi tashmë dhe si mund ta trajtojmë këtë çështje në nivel lokal?" në vend që të pyesin "Çfarë kemi nevojë dhe kush nga jashtë mund të na i plotësojë këto nevoja?"

 

Kësisoj, në disa prej projekteve tona ne thjesht lidhim sëbashku partnerët ekzistues lokalë për një qëllim të përbashkët, zhvillimin. Me projekte të tjera, lidhim partnerët lokal me ato globale, të cilët sjellin vlerë të shtuar.

 

Në të gjithë punën tonë ne kërkojmë t'i drejtojmë sfidat e zhvillimit në një mënyrë holistike, duke pranuar, për shembull, se varfëria është më shumë se vetëm mungesa e parave dhe shëndeti është më shumë sesa mungesa e sëmundjes.

 

Ne bashkëpunojmë me një sërë partnerësh për të përmbushur misionin tonë, duke përfshirë institucionet publike, agjencitë e ndihmës, ambasadat, bizneset, organizatat jofitimprurëse, komunitetet e besimit dhe me vullnetarë dhe donatorë individual.

Ne duam të shohim jetë të transformuara

Our Vision

TË SHKUARIT NË ZEMËR TË ÇËSHTJES

 

Ne besojmë se sfidat e zhvillimit duhet të orjentohen në një nivel vlerash që të çojnë në "zemër" të çështjes; përndryshe, zgjidhjet do të jenë sipërfaqësore dhe afatshkurtra.

 

Bizneset, shërbimet e kujdesit shëndetësor dhe nismat e komunitetit të cilat vazhdimisht udhëhiqen nga vlera pozitive dhe jetëdhënëse do të rezultojnë me jetë të transformuara dhe me një begati më të madhe për shoqërinë.

 

Ne e dimë se ndryshimi në nivel zemre apo vlerash vjen ngadalë, prandaj ne ndërtojmë marrëdhënie afatgjata me partnerët tanë dhe komunitetet ku ne shërbejmë.

Ne kërkojmë të jetojmë vlerat e mëposhtme në punën tonë

Our Values

Shërbimi:

duke ndjekur shembullin e Krishtit për shërbimin ndaj njerëzimit dhe duke udhëhequr përmes shembullit    

 

Partneriteti:

duke shërbyer me partnerët tanë në frymën e bashkëpunimit të ndërsjellë dhe respektin rreth një vizioni të përbashkët    

 

Integriteti:

duke shërbyer me ndershmëri, transparencë dhe konsistencë    

Besueshmëria:

duke shërbyer në mënyra që t’i shtohen vlerat dhe përfitmet komunitetet në aspektin fizik, shoqëror dhe shpirtëror     

Përsosmëri:

duke shërbyer me njohuri të larta profesionale, kulturore dhe gjuhësore    

 

Administrimi:

duke menaxhuar me mençuri burimet që na janë besuar

Organizata jonë është e përkushtuar ndaj vlerave dhe qendrimeve bazë të krishtera. Kjo na shtyn dhe na frymëzon për t'i shërbyer të gjithë njerëzve në Ballkan pavarësisht formimit të tyre kulturor.

Leadership

Meet the Management

Meet The Board of Directors

Donald Bradshaw

MD, MPH, FAAFP, FACHE, FAAPL 

Donald M. Bradshaw is a senior Physician Advisor with Booz Allen Hamilton Inc. – a global advisory organization. Bradshaw earned his BS from Wheaton (Illinois), his MPH from University of Washington (Washington) and his MD from the Uniformed Services University of the Health Sciences (Maryland).   

Tom Floyd

Consultant at Lockheed Martin

Tom Floyd is a manufacturing professional and consultant at Lockheed Martin, leading organizational development and change management. Tom has been involved in international development efforts as a business coach and trainer for over twenty years and is passionate about pursuing a holistic approach with social and economic development.

Clay bw.jpg
  • Linkedin-Logo

Clay Buttemere

jeff bw.jpg
  • Linkedin-Logo

Jeff Barrett

Untitled design (5)_edited.jpg
Don Bradshaw - LA Backdrop.jpg
  • Linkedin-Logo
  • Linkedin-Logo

James A. Bailey
President and CEO of Armedia

James A. Bailey, Jr. is the President and CEO of Armedia – a global provider of digital transformation solutions since 2002. James earned is BS in Electrical Engineering from Auburn University and his MS in Electrical Engineering from Columbia University. In 2015, James, with the help of LinkAcross and other executives, opened a branch office in Skopje, Armedia MK.

  • Linkedin-Logo
Tom%2520photo_edited_edited.jpg
  • Linkedin-Logo
Clay bw.jpg

Clay Buttemere
Co-founder and CEO
Director of North Macedonia Office

Before relocating to Macedonia in 2008, Clay worked as a biomedical engineer for the Food and Drug Administration in Washington, D.C.

He is passionate about developing and equipping leaders in healthcare and business to bring about flourishing in their organizations and communities.

  • Linkedin-Logo
Copy of Untitled_edited.jpg

Lisa Redell
Chief Financial Officer

Before relocating to Macedonia with her family in 2003, Lisa worked in Finance and Marketing Management in Texas for fourteen years. She provides oversight and strategic management of the finances that support the overall mission, goals and objectives of LinkAcross.

  • Linkedin-Logo
jeff bw.jpg

Jeff Barrett
Chief Operating Officer
Director of Albania Office

Before relocating to Albania in 2016, Jeff worked as a corporate lawyer in Wisconsin for seven years. Jeff is driven by a desire to see holistic development take place in the business and legal sectors of Albania.

Reed-Kennedy.jpg
  • Linkedin-Logo

Reed Kennedy

Associate Professor of Management Practice, Virginia Tech

Reed teaches in the College of Business at Virginia Tech. He is also a business owner and has a background in hospital management--both in the U.S. and abroad. He serves as President and Chairman of the Board for LinkAcross.

tom-judd-new.jpg
  • Linkedin-Logo

Tom Judd

Global Healthcare Consultant

Tom chairs a global healthcare technology federation, has extensive international health resource management consulting experience with the World Health Organization, and is Associate Editor, Quality and Technology, for The Permanente Journal.

We Need Your Support Today!

bottom of page